Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 3:0 (6:3, 6:4, 7:5) сета сърбина Душан Лайович на старта на третия турнир от Големия шлем - Уимбълдън. 

Двубоят започна чудесно за българина, който проби за 2:0 и затвърди пробива - 2:0. След това нямаше проблеми да затвори сета в своя полза с 6:3. 

Втората част започна по идентичен начин и Григор Димитров проби за 1:0 и затвърди пробива - 2:0, а вторият сет завърши след 6:4 за българина.

Противно на очакванията третият сет започна много лошо за Григор, който допусна ранен пробив и Лайович го затвърди - 3:0 за сърбина. Първата ни ракета обаче върна пробива при 4:3. До нови пробиви не се стигна, но сърбинът принуди Григор Димитров да сервира за оставане в мача при 5:4. Световният номер 10 не само, че си взе подаването, но след това проби и сервираше за мача. Въпреки, че имаше трудности Григор взе подаванет си и след 7:5 затвори мача в своя полза. 

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне победителя от сблъсъка между квалификанта Кристиан Гарин от Чили или Джунченг Шанг от Китай, които играят в момента.