След реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа, в който Усик отново победи след съдийско решение всички се питат ще видим ли сблъсък между Усик и Фюри. 

Това е определено най-нормалното нещо, което може да се случи, но Тайсън Фюри вече обяви, че ще се откаже от бокса. Британецът обаче може и да размисли, а по неговите коментари след двубоя изглеждат, че по-скоро ще отложи пенсионирането си. 

„Битката с Фюри е единствената, която искам. Ако това не се случи, може да не се бия отново. Но вярвам, че скоро ще се бием помежду си", заяви след мача Усик. 

„Бих ги победил и двамата в една и съща вечер. Циганският крал е тук, за да остане завинаги, така че извадете чековата си книжка", заяви Фюри след като изгледа сблъсъка Усик - Джошуа. 

Очаква се Фюри да обяви решението си до края на август, а вече дори излезе информация, която обаче не е потвърдена, че двубоят между двамата се готви да бъде в средата на декември отново в Саудитска Арабия.

Сблъсъкът се очаква да бъде на стойност над 85 млн. лири, а датата е 17 декември точно преди финала на Световното първенство в Катар, който е планиран за 18 декември. 

Сблъсък между двамата би бил повече от вълнуващ и най-вероятно ще остане и завинаги в историята на бокса. 

Най-вероятно съвсем скоро ще разберем дали ще видим Усик - Фюри в битка за световните титли в тежка категория. 

Усик и Фюри са непобедени до момента в цялата си кариера при професионалистите. Усик е с 20 победи от 20 мача, а 13 от тях идват след нокаут. Фюри е с баланс 32 победи, от които 23 след нокаут и едно равенство.