Пловдив ще приеме утре финала за Суперкупата по волейбол за мъже между шампиона и носител на Купата Хебър и финалиста в турнира за Купата - Нефтохимик. Мачът е утре от 18:30ч. в зала "Сила".

На брифинга преди сблъсъка присъстваха старши треньорите на двата клуба Камило Плачи на Хебър и Иван Станев на Нефтохимик, капитаните на Хебър - Виктор Йосифов и Георги Петров - Нефтохимик, както и представителите от НВЛ, на спонсора и на телевизията, която държи правата - Атанас Върбанов, Таско Тасков и Ерик Калртон. 

За първи път в България ще има и шоу между геймовете. Нещо, което се прави доста често в чужбина. Шоуто ще бъде след края на втория гейм и ще продължи 15 минути, участие ще вземат музикантите от Deep Zone Project. 

Тази година за четвърти път в битка за Суперкупата ще се изправят Хебър и Нефтохимик. Това ще е втори финал за Суперкупата по волейбол за мъже в Пловдив. През 2017-а година финалът беше между Нефтохимик и Добруджа и тогава той се игра в "Колодрума".

"Пазя доста топли чувства от годините, които прекарах в Пазарджик, но сега ще дадем всичко от себе си да вземем Суперкупата. За нас това ще бъде първи официален мач. Направихме добра подготовка и това, което мога да гарантирам е, че ще се борим по всякакъв начин да се приберем със Суперкупата в Бургас. Валентин Великов ще пропусне двубоя, а всички останали се чувстват добре. Ники Николов, аз и Теди Салпаров сме играли и за двата отбора. Няма с какво да се изненадаме като състезатели, но зарядът във всеки един волейболист е малко по-различен. Това, което пожелавам на двата отбора е да играем волейбол на високо ниво и да стане зрелище в залата", заяви новият старши треньорът на Нефтохимик Иван Станев, който през миналата година беше волейболист на Хебър и спечели трофея с клуба. 

"Хебър са фаворитите в този двубой, но ние ще направим всичко възможно да зарадваме нашите фенове и да донесем Суперкупата в Бургас", каза капитанът на Нефтохимик Георги Петров.

"Миналият сезон беше перфектен. Имаме седем нови играчи в отбора през този сезон. Трябва ни още време за сработка, за да сме напълно готови и да побеждаваме. Искам да поздравя Иван Станев, който помогна много за успехите ни през миналия сезон и се надявам да не започне с победите от утре, а да почака. Съсредоточили сме изцяло върху Суперкупата и това е, за което мислим в момента. Симон Кирш беше опериран и той ще пропусне двубоя утре. Залата е страхотна и се надявам да стане голямо шоу", заяви старши треньорът на Хебър - Камило Плачи.

"Добре подготвени сме и изиграхме вече два официални мача. Всеки мач е отделен и утре ще бъде съвсем различно. Ще излезем и ще дадем най-доброто от себе си", заяви капитанът на клуба Виктор Йосифов.