Жребият за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже, ще се тегли в началото на октомври, съобщиха от БФТ. Двойките трябваше да бъдат определени вчера, но поради технически причини това беше отложено за началото на следващия месец.
 
България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив в средата на септември и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех момчетата на Валентин Димов вече заемат 43-ата позиция в обновената ранглиста за турнира.

Вече са известни и потенциалните съперници на "трикольорите" в баража за промоция, който ще се играе през февруари 2025 година. България може да играе срещу Казахстан (номер 21 в класацията), Португалия (26), Босна и Херцеговина (30), Колумбия (32), Турция (33), Перу (34), Украйна (35), Еквадор (36), Румъния (37), Индия (38), Гърция (39) или Литва (40).

Феноменално! Пловдивчанинът Янаки Милев подчини световния номер 4 на двойки и България елиминира СалвадорПловдивчанинът спаси три поредни мачбола за невероятната победа за Купа Дейвис