Един от най-добрите снукър играчи Рони О'Съливан загуби изненадващо финала на Откритото първенство на Уелс. Ракетата претърпя поражение от световния номер 81 Джордан Браун. 

Браун победи с 9:8 и спечели титлата в Уелс. Той първо поведе с 4:1, след това се стигна до 5:3. Ракетата успя да изравни резултата за 6:6 фрейма, но Браун измъкна победата и първата си титла в кариерата след 9:8. 

Браун успя да шокира в елиминациите Марк Селби и категоричен успех с 6:1 над Стивън Магуайър. 

"Насладих се на всяка минута от финала, Джордан е страхотен човек и съм много радостен за него. Виждах разочарованието в очите му при някои удари, но той заслужава всички похвали, защото аз играх добре днес, а не много хора могат да ме бият, когато играя добре. Той заслужава този успех", каза О'Съливан.

"Нямам думи, беше чест да играя с най-великия за всички времена на финала. Винаги съм вярвал в себе си, беше ми много трудно в много моменти досега, но продължавах да работя и да съчетавам снукъра с другите си работи. Отскоро сравнително се съсредоточих изцяло върху снукъра и се стигна дотук", заяви развълнуваният шампион.