Рекордьорът по титли в турнирите от “Големия шлем” Новак Джокович официално се оттегли от участие в “Ролан Гарос”. За това съобщиха организаторите на турнира. Причината е скъсан медиален менискус на дясното коляно - контузия, която световният номер 1 получи в 1/8-финалния си двубой срещу Франсиско Серундоло.

Въпреки тази травма Джокович направи епичен обрат от 1:2 до 3:2 сета и спечели вчерашния си мач срещу аржентинеца след 4 часа и 39 минути. Утре 37-годишният ветеран трябваше да се изправи в 1/4-финален сблъсък срещу Каспер Рууд в повторение на битката за трофея в турнира от миналата година. Днес обаче лидерът в световната ранглиста отмени своята тренировка и се подложи на ядрено-магнитен резонанс. За съжаление, прегледът е потвърдил сериозността на контузията и се стигна до отказването на сърбина от надпреварата.
 
Така Новак със сигурност няма да успее да защити миналогодишната си титла в Париж, нито да спечели рекорден 25-и трофей от “Големия шлем” именно в това издание на “Ролан Гарос”. Това означава, че той ще загуби цели 1600 точки от актива си в тура и от следващата седмица ще отстъпи първото място в световната ранглиста на настоящия номер 2 Яник Синер. От друга страна, 22-годишният тенисист ще стане първият италианец в историята, който ще оглави класацията на АТР, предаде sportal.bg.