Най-добрата българска състезателка в маратона Милица Мирчева и Исмаил Сепунджи спечелиха 46-ят международния маратон "Съединение" от едноименния град до Пловдив. Маратонът се провеждат ежегодно навръх официалния празник 6 септември. Освен основният маратон се проведе и малък пробег от 2 км. Целият маршрут на маратона беше общо 23 км.

При жените спечели най-добрата българска състезателка в маратона Милица Мирчева от СК Атлет Мездра с време 1:24.18 часа, втора е Маринела Минева и СКЛА Локомотив Дряново с 1:24.25 ч. Бронзът отиде при Девор Аврамова от СКЛА Берое Стара Загора с 1:25.03 ч.



При мъжете Исмаил Сепунджи от Врана с 1:13.09 ч. Втори е Атанас Куцаров от Локомотив София с 1:17.56 ч. На трето място завърши Шабан Мустафа от Шампион Сунгурларе с 1:18.12 ч.

Бяха наградени и победителите в различните възрастови групи освен мъже и жени и от най-малките до възрастовата група над 60 години. Награди получиха и всички възрастови групи в пробега на 2 км.

Една от живите легенди на маратона Руско Кадиев - Легендата, който е на 64 години и е участвал на всички маратони досега също завърши състезанието успешно.