Локомотив (Пд) приема Литекс на своя терен на „Лаута". „Смърфовете" ще бъдат водени от досегашния помощник-треньор Христо Колев-Бащата който зае мястото на напусналия в началото на седмицата Неделчо Матушев. Лидерът на отбора Мартин Камбуров коментира предстоящия двубой на Локо с Литекс, както и жребият за Купата който противопостави Локо на Ботев в ново люто пловдивско дерби.

„Тежко ще ни бъде и срещу Литекс. Никой не може да ни помогне,ако не го направим сами. Надявам се,че Христо Колев-Бащата ще внесе нужната промяна в отбора като треньор и ще свали напрежението от моите съотборници", бяха първите думи на Камбуров.

„Сега не ни е до мачовете за Купата. Видя се в последния двубой с Ботев,че в момента сме неравностойни на тях. Но се надявам,че в двата турнирни мача ще играем така,че да се опитаме да ги елиминираме. Казвам го това защото двубоите от шампионат и срещи за купата са съвсем различни. А Локо показа миналата година и срещу Лудогорец,че умее да се настройва в мачове за Купата", припомни Камбуров. 

Стана ясно още, че завърналият се в Локомотив (Пловдив) Амед Намуши няма да бъде картотекиран за утрешния домакински мач от 11-ия кръг на "А" група срещу Литекс, съобщиха от лагера на "черно-белите". Според шефовете на пловдивския клуб, това ще стане през през следващата седмица по време на паузата на първенството заради мачовете на националния отбор на България от евроквалификациите.

Неделин Петров