Шампионът Лудогорец понесе тежък удар през седмицата, като загуби драматично от Левски отпадна на полуфиналите в турнира за Купата на България. Сега обаче за тима на Георги Дерменджиев предстои нов труден тест - гостуване на Ботев (Пловдив).

"Орлите" изчерпаха лимита си на грешки и се нуждаят от победата в Коматево, за да задържат преднината си на върха в класирането на "А" група. В предишния кръг Лудогорец отстъпи с 0:2 на Берое, а Ботев, който е на дъното в първата шестица, загуби от Локомотив (София).

Очаква се в състава на разградчани да настъпят някои промени в сравнение с двубоя срещу Левски. Възстановеният Фабио Ешпиньо ще заеме мястото си до Светослав Дяков в средата на терена, а Анисе Абел ще остане на пейката.

Михаил Александров е с по-големи шансове от Даниел Абало да започне по десния фланг на атаката, а в предни позиции ще се разчита на Роман Безяк вместо Жуниор Кишада, който разочарова с представянето си срещу "сините".

Изненадващо извън групата на Ботев за мача останаха ветеранът Иван Цветков и Момчил Цветанов. От лагера на "канарчетата" не разкриха причината, като казаха само, че това е треньорско решение. При това положение атаката на "жълто-черните" ще се води от Цветелин Чунчуков, а зад него ще играят Милен Гамаков, Божидар Васев и Мариян Огнянов.

В "А" група двата отбора са се срещали 9 пъти, като Ботев още няма победа - 4 успеха за Лудогорец и 5 равенства. Последната им среща беше в Разград и завърши 0:0.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК!

TrafficNews.bg