Българската звезда реши да се завърне в гръцкия Олимпиакос, като най-после си стисна ръцете с хората от тима от Пирея, които му предложиха доминиращ договор, показвайки на практика колко много го искат.

Най-големият трансфер в Европа е факт и той е на Олимпиакос, който връща Саша Везенков, пише Sportal.gr.

MVP на Евролигата през сезон 2023, след дълго мислене, реши да каже "не" на НБА и Торонто Раптърс, но и на Панатинайкос, избирайки любимия си Олимпиакос, отборът, чрез който стана най-добрият играч в Европа.

Олимпиакос "работи" по този трансфер от доста време, като възлово за развитието на случая е пътуването на Христос Бъфет и Йоргос Скиндилия в България.

Сега остава само официалното освобождаване на Саша Везенков от Торонто Раптърс, за да бъде официализирано и споразумението му с Олимпиакос.

Това е многогодишно предложение, което ще надхвърли общо $10 милиона, като в Олимпиакос ще надминат върха, като по този начин покажат колко много искат, обичат и вярват в Саша Везенков, който се завръща в любимия си отбор, за да постигне това, което не успя в миналото да го изведе до върха на Европа.

Очаква се Везенков да подпише 4-годишен договор с Олимпиакос за 14 милиона евро.

До 48 часа Торонто трябва да освободи българския баскетболист и той да премине в тима от Пирея.

Миналото лято Саша Везенков пое риска и избра да отиде в НБА, като каза „да“ на предложението на Сакраменто Кингс. Разбира се, това решение не проработи за него, тъй като Майк Браун, треньорът на Сакраменто, никога не му дава възможност да покаже таланта си. И така, преди около месец Саша Везенков съобщи, че иска да напусне, като Торонто Раптърс го придобиха под формата на размяна.

Канадците искаха да го запазят и все пак да го имат в списъка си, но Саша Везенков предпочете Олимпиакос, като Раптърс имаха последната дума, но не изглеждаха склонни да задържат насила спортиста. Следващите няколко дни ще решат всичко около бъдещето на играча, но факт е, че за Европа "Бомбардизенков" има предвид само отбора на Пирея.