Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се изправя срещу Рафаел Надал на 1/4-финал на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Двамата играят на централния корт "Маноло Сантана"

Българинът срещна сериозни трудности още в първия гейм, когато се нуждаеше от близо 10 минути, за да спечели подаването си. На три пъти 4-кратният шампион имаше възможност да пробие, но и в трите случая българинът съумяваше да спаси брейкпойнтите. Първият сервис на хасковлията трудно влизаше, но в решителния момент именно силният начален удар му помогна и той все пак излезе напред в резултата. Последва бърз гейм, в който Надал спечели сервиса си без особени затруднения и още в следващия отново имаше три възможности за пробив, този път последователни. Гришо успя да спаси първата след страхотен удар по диагонала, който намери линията, но при втората Краля на клея показа класата си и завърши безкомпромисно, с което първият пробив в мача стана факт.

Това изобщо не отчая българина и още в следващия гейм той се възползва от грешките на опонента си и върна пробива на нула. Когато трябваше да подава отново обаче, Димитров допусна изоставане с 15:40 и макар че и този път спаси точките и изравни, допусна сериозна непредизвикана грешка от воле, която даде нов брейкпойнт на Рафа и испанецът принуди Григор да сгреши, повеждайки отново с пробив.

11-ят в света пак можеше да го върне веднага, след като притисна Надал и поведе с 40:15 при сервис на испанеца, но загуби четири поредни точки и така левичарят от Манакор увеличи преднината си. Двамата опоненти спечелиха следващите си подавания и при 3:5 българинът сервира за оставане в сета. Той започна зле гейма и Рафа стигна до два поредни сетбола. В този момент Григор сякаш се амбицира допълнително и отрази и двата със силни завършващи удари. След това той имаше геймбол, но го загуби и след бекхенд в мрежата Надал получи трети шанс да затвори сета, като този път го направи успешно.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg