Вече бившият помощник треньор в Ботев Пловдив има предложения за стаж от столицата на Русия Москва както и от Португалия, където преди години се изявяваше като футболист. Това разкрива Меридиан Мач в днешния си борй. Въпреки всичко в интервю за ежедневника Чиликов твърди, че напуска Ботев поради семейни причини, но не отрича, че има амбициите да бъде старши-треньор.

Обичащият да се изказва по всички футболни въпроси мениджър Георги Градев пък директно обвини Вили Вуцов за напускането на бургазлията. Градев използва личната си страница във facebook за да направи това. "Лошо е, когато толкова футболно грамотен човек с бъдеще се налага да напусне заради провален треньор без никакво бъдеще!"

Самият Чиликов разкри своята позиция пред sportonline.bg: „Няма да последвам Херо и да вляза в щаба му в Левски. Не искам да се спекулира с тази тема. Причините да напусна Ботев са други, но ще ги обявя първо на шефовете на клуба. Мисля, че така е професионално. Иначе пожелавам успехи на Ботев. Имам двама синове Павлин и Михаел, които също тренират футбол. Дай боже да ме наследят, но аз като родител трябва да съм по-близо до тях. Те са на такава възраст, че имат нужда и от бащински грижи и съвети", призна Чиликов, който на първо време ще се прибере в родния Бургас. „После ще видим. Имам желание да изкарам лиценз „Про", за да се пробвам в бъдеще и като старши треньор. Не мога да отрека, че при Херо натрупах доста опит като асистент. Като прибавим и футболната ми кариера, смея да твърдя, че имам самочувствието да бъда на чело на елитен тим, но всичко с времето си", завърши Георги Чиликов.

Днес в официалният сайт на канарчетата се очаква да бъде публикувано обръщение на Чиликов, в което той да обяви пред привържениците на Ботев причините за оставката, която вчера депозира пред Тервел Златев. Самият Златев пък ще представи днес на Борда на директорите молбата на Чиликов за напускане и се очаква шефовете на жълто-черните да вземат окончателно решение по какъв начин да се разделят с бургазлията, разбра PlovdivDerby.com.

Андрей Спасов