Управителният съвет на Сдружение „Обединение за Локомотив“ даде днес официална пресконференция на Лаута, на която направи подробен отчет на свършеното досега и обяви какво предстои в най-близко бъдеще за клуба. Както е известно, Сдружение „Обединение за Локомотив“ получи преди два месеца и половина 96 процента от акциите на футболния клуб и оттогава се зае със спасяването на черно-белите.

„Нашата основна цел беше Локомотив Пловдив да оцелее и мисля, че тази цел вече е изпълнена“, заяви председателят на „Обединение за Локомотив“ Николай Неделчев.

Ето какво още каза той пред представителите на медиите:

Ситуацията преди края на миналия сезон беше доста критична. Най- странното беше, че Локомотив беше клуб с лиценз, но имаше вероятност клубът да спре да съществува. Не бяха плащани заплати, имаше задължения към всички доставчици. Трябваше да се съберат хора, които милеят за Локомотив, и могат да заделят средства.

Събрахме се една група, по- голяма част от тях виждате тук. Успяхме да запазим едно ядро и привлякохме нови футболисти. Осигурихме два подготвителни лагера в Банско - нещо, което много клубове от "А" група не успяха.

Сега, два месеца и половина по-късно, вече имаме два спонсора. До края на седмицата или най-късно в началото на следващата седмица ще ги обявим официално. Водят се разговори и за придобиване на акциите на клуба. Още в началото заявихме, че нашата роля не е да управляваме, а да изберем най-доброто за Локомотив, да намерим хора, които да поемат основно финансирането на клуба.

Точно поради тази причина смятам, че нашата роля в голяма степен вече е изпълнена.

Ще ви кажа следващите стъпки, които предстоят:

В най-скоро време ще бъде свикано Общо акционерно събрание. То ще се проведе след 30-40 дни, но това ще се разбере по-конкретно, когато излезе обявата в Държавен вестник. Основната точка от дневния ред на това събрание ще е промяна на количествения състав на Съвета на директорите. Сега той се състои от трима човека, но ще стане от 5 до 9 души. В този управителен съвет ще влязат и представители на новите спонсори.

Следващата стъпка е да изберем човек, който да се занимава оперативно с делата на Локомотив Пловдив. Тази длъжност ще поеме г-н Атанас Печев, който е тук пред вас, а освен това е и член на Сдружение „Обединение за Локомотив“.

На края искам да кажа, че Локомотив го чакат по-добри дни. Сега е време за обединение.

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив д-р Константин Думанов също направи подробен финансов отчет на изразходваните досега средства и обяви какви са били задълженията на клуба в момента, в който Сдружение „Обединение за Локомотив“ пое управлението.

Ето какво обяви Думанов, позовавайки се на конкретни документи:

Натрупаните задължения на клуба само от последния сезон 2014/2015 година (не говоря за дълговете от времето на Коко Динев) бяха 536 107,60 лева.

В това число влизат:

Задължения от работни заплати към футболисти и служители - 352 872,15 лева.

Задължения към напуснали футболисти през зимата на 2014 г.- 51 471 лева

ВиК – 22 570 лева

Хотел SPS за храна и спане - 36 362 лева

Счетоводни услуги - 9 200 лева

Полиция - 42 000 лева
и други контрагенти.

Към днешна дата - 25 август 2015 година, погасихме 381 543 лева от тези дългове.

Приходите в клуба са:

От билети за двата домакински мача - 17 841 лева (приходите от последния мач с Левски още не са обработени)

От абонаментни карти – 53 250 лева

От реклама - 7800 лева

От такси в ДЮШ и наеми от игрищата - 22 459 лева

Общо 105 350 лева

Приход от Сдружение „Обединение за Локомотив“ - 276 193 лева. Изрично уточнявам, че тази сума е дарение към клуба и никой от членовете на сдружението няма да има финансови претенции за нея.

С други думи общите приходи са 381 543 лева. Това са цифрите. Всеки сам може да си направи равносметката какво е свършено за краткото време.

Още новини четете ТУК