Ботев (Пд) и Берое се изправят днес от 17 ч. в поредното издание на Битката за Тракия, което ще даде отговор кой от двата отбора ще съхрани шансовете си за евротурнирите. Пловдивчани вървят шести в класирането с 38 т., докато заралии са точно пред тях с две повече.

Всичко освен победа ще намали до минимум шансовете на Ботев да постигне нещо повече от участие в първата шестица, в която влязоха за сметка на Левски в последния момент. Футболистите на Ботев ще се опитат да зарадват публиката на базата в "Коматево", след като стартираха без победа през пролетта.

Възпитаниците на треньора Петър Пенчев записаха 0:0 с ЦСКА и загубиха от Литекс с 0:1. "Канарите" отново ще са без Алекс Колев и Ромен Инез, които са контузени.

Опитният защитник Даниел Златков е наказан. На негово място ще се появи Радослав Терзиев, който ще си партнира с Пламен Николов. 

В защита ще видим още Йордан Христов и Филип Филипов. Милен Гамаков се завръща в халфовата линия, като ще заеме мястото на Лъчезар Балтанов.

Останалите в средата на терена ще са Томаш Иршак, капитанът Иван Цветков  и Божидар Васев по крилата, а Мариян Огнянов в ролята на плеймейкър. Атаката ще води Цветелин Чунчуков, който срещу Литекс остана резерва. В Берое също ще прекрояват състава заради наказани и контузени.

На вратата дебют като титуляр ще направи Илко Пиргов. В центъра на защитата ще дейтват Елиаш и Ндайе, а до тях ще застанат Веселин Пенев и Атанас Зехиров. В халфовата линия се завръща Георги Андонов. С по-дефанзивни функции от него ще бъдат натоварени Игор Джоман и Георги Костадинов.

По крилата ще атакуват Савио и Керкар, а в атака ще видим Жуниор Мапуку.

Вероятни състави: Ботев (Пд) - Берое

Ботев: Стаховяк, Христов, Николов, Терзиев, Марин, Иршак, Гамаков, Васев, Огнянов, Цветков, Чунчуков.

Берое: Пиргов, Пенев, Ндайе, Елиаш, Зехиров, Костадинов, Джоман, Андонов, Савио, Керкар, Мапуку. Главен съдия: Цветан Кръстев.

OЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg