Селекцията на “черно-белите" продължава с пълна сила. Един от най-опитните играчи в българския баскетбол - Симеон Илиев ще облече екипа на Локомотив Пловдив. Бившият национал на България е второто ново попълнение в състава, като пристига от миналогодишния шампион в ББЛ А група - Хебър Пазарджик.

Висок 204см, крилото е родом от град Русе, където започва своя път в баскетбола. Преминава през школата на Черно море Тича, където взима участие и в мъжкия отбор в НБЛ. В България се състезавал още за тимовете на Рилски Спортист, Берое и Спартак Плевен, като освен това е играл в чужбина. Там се подвизавал в тимовете на Кавала, Фюрстенфелд Пантърс и Юнион Сент Мари Мец.

За клубната страница Симеон Илиев заяви, че е изключително щастлив да е част от отбора на Локомотив Пловдив и е амбициран за нови предизвикателства с екипа на “черно-белите". Той също така изрази и благодарности към бившия му клуб - Хебър Пазарджик, където прекара една много хубава година и благодари на цялото ръководство на тима и неговите привърженици.

"Чайка, добре дошъл в отбора ! Ръководството на клуба и цялата локомотивска общност ти пожелаваме успех с черно-белия екип!", съобщиха от БК Локомотив.