Арсенал победи Тотнъм с 1:0 в лондонското дерби от 4-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача бе дело на Габриел Магаляеш, дошло след корнер през второто полувреме. "Артилеристите" показаха невероятна стабилна защита и наказараха съперника си да се чувства в безизходица що се отнася до създаватено на опасни ситуации. Арсенал записа три поредни победи като гост над Тотнъм, като прави това за първи път в историята на Висшата лига.

След този успех "артилеристите" са 2-и с 10 точки, докато Тотнъм остава 11-и с 5 пункта на сметката си.

Първият шанс бе в петата минута като Соланке намери Сон, а кореецът пусна чудесен пас към Кулушевски, който шутира от близка дистанция, но Давид Рая реагира великолепно и изби в корнер. В 18-а минута Габриел Мартинели направи добър пробив на фланга и центрира към Кай Хаверц, който се извиси във въздуха, но Викарио впечатли със спасяване.

Веднага след това Мартинели се измъкна от противниковата защита, но реши да не подава към Сака, а да завършва сам, но ударът му бе слаб и стражът на "шпорите" улови топката. Десетина минути по-късно Мадисън центрира, а Соланке от трудна позиция стреля с глава, като топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Давид Рая.

В 35-а минута Юриен Тимбер атакува топката, но кракът му продължи към глезена на Педро Поро и удари съперника. Последва спречкване между играчи на двата отбора, а бранителят на Арсенал получи жълт картон за своята интервенция срещу съперника. 

Тотнъм започна втората част по-добре, като след статично положение Мики ван де Вен получи топката право на главата си и отправи добър изстрел, но Давид Рая внимаваше и успя да улови кълбото. В 64-а минута Букайо Сака изпълни великолепно корнер, а защитата на Тотнъм не се справи, като Ромеро бе големият виновник, за да достигне топката до Габриел, който безмилостно насочи топката в мрежата на Гилермо Викарио - 1:0 за Арсенал.