Изпусната дузпа в края лиши Локо от успех срещу Берое

Второто поредно равенство за пловдивчани в битката седмото място

Пловдив 21.04.2022 17:21 1391 0
Изпусната дузпа в края лиши Локо от успех срещу Берое

Локомотив не успя да победи Берое и записа второ поредно равенство в плейофната група за седмото място. Тимът завърши 1:1 с Берое, първо Стив Фуртадо в 26-та минута откри, а Димитър Илиев в края на първата част изравни. В края на двубоя Димитър Илиев отново застана зад бялата точка, но този път сгреши и резултатът остана 1:1. 

В 11-та минута Карагарен пусна към Димитър Илиев, който пое топката, но беше фаулиран от Мирослав Енчев в наказателното поле. Съдията обаче не отсъди дузпа, но след намеса на ВАР дузпа не беше отсъдена. 

В 19-та минута Серкан Юсеин стреля от фаул, но ударът му премина покрай вратата. 

В 27-та минута Берое откри резултата. Тунгара изведе Стив Фуртадо сам срещу Пиргов и той реализира - 1:0.  

В 35-та минута Марсел стреля, но ударът му премина покрай вратата. 

В 41-та минута Локомотив направи невероятен пропуск, Димитър Илиев изведе чудесно Александър Василев, който преодоля вратаря на Берое, но вместо да бие реши да подава към Марсел, който на половин метър от вратата се размина с топката и не успя да вкара. 

В последните минути на първата част Локомотив успя да изравни от дузпа. Удар на Димитър Илиев срещна ръката на Мирослав Енчев. Първоначално не беше отсъден наказателен удар, но Ивайло Стоянов разгледа ситуацията на ВАР и свири дузпа, която Димитър Илиев реализира за 1:1. 

В началото на втората част Мирослав Енчев засече с глава, но Пиргов улови. Последва и лек удар на Фал, който не затрудни Пиргов. 

В 54-та минута Александър Василев се измъкна много добре от опеката на Джонатан, но отправи много слаб удар, който беше спасен от Ганев.

В 78-та минута Преслав Боруков беше изведен добре, но ударът му беше неточен. 

В последните секунди отново Енчев игра с ръка в наказателното поле и отново след ВАР беше отсъдена дузпа за Локомотив. Енчев беше изгонен след втори жълт картон, а отново Димитър Илиев застана зад топката. Илиев стреля в средата на вратата, но Ганев не помръдна от мястото и успя да отрази удара. 

Така Локомотив продължава да е на седмото място с 36 точки, колкото има и Берое, но отборът от Стара Загорае е с по-лоши показатели. 

Следващият петък Локомотив гостува на ЦСКА 1948. 

Локомотив: Илко Пиргов, Милош Петрович, Кристиан Гомис, Раян Бидунга, Йосип Томашевич, Венсан Марсел (Лукас Салинас 46 мин.), Парвиз Умарбаев (Емил Янчев 89 мин.), Александър Василев (Преслав Боруков 67 мин.), Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев

Берое: Генадий Ганев, Стив Фуртадо, Мирослав Енчев, Христо Митев, Джонатан (Джунейт Али 84 мин.), Серкан Юсеин, Симеон Мечев, Амит Битон, Абубакар Тунгара, Даниел Генов (Давиде Мариани 69 мин.), Алиюн Фол

Изпрати новина