Мъжкият национален отбор по футбол направи 0:0 срещу Беларус в първия си мач от Лигата на нациите. Мачът се игра в Унгария, защото УЕФА забрани на Беларус да домакинства в страната. Националите изпуснаха доста положения и трябва да съжаляват, че не спечелиха, а в края на двубоя Филип Кръстев беше изгонен след втори жълт картон.

Дебют за националите направи Фабиан Нюрнбергер, а той стартира като титуляр.

В 5-та минута хубав удар на Десподов беше избит от вратаря на Беларус.

Само две минути по-късно националите имаха още по-чисто положение, след като Радослав Кирилов отправи удар, но играч на символичните домакини изби от голлинията. 

В 18-та минута Десподов стреля от фаул, но Лапухов улови. 

Последа много добро действие на дебютанта Нюрнбергер, който предотврати голяма опасност, след като изчисти топката от Шлкавка, който щеше да стреля на добра позиция в близост до Митов. 

Малко след това Дмитрий Антилевски стреля опасно, но Митов изби в корнер.

В 32-та минута Алекс Колев стреля добре, но Лапухов изби с една ръка в корнер. 

Последва и удар на Десподов, който беше спасен от вратаря на Беларус, а след това се получи суматоха в пеналта на домакините, но така и националите не се възползваха от това и нямаше гол.

България продължи да създава положения, но удар на Алекс Колев беше уловен от Лапухов.

В 53-та минута Радослав Кирилов отправи страхотен шут, но вратарят на Беларус отново спаси и отчая националите. 

В 73-та минута Филип Кръстев направи фаул и получи втори жълт картон и България остана с човек по-малко.

В 76-та минута удар на Ебонг беше избит в корнер от Митов. 

Така националите стартираха с равенство в групата, в която в другия мач Северна Ирландия победи Люксембург с 2:0. 

Във втория си мач от Лигата на нациите "лъвовете" домакинстват в Пловдив на Северна Ирландия. Двубоят е тази неделя - 8 септември от 19:00ч. 

Беларус: Фьодор Лапухов, Юрий Ковальов (Сергей Карпович 64 мин.), Захар Волков, Александър Мартинович, Павел Забелин, Кирил Капленко, Евгений Яблонски (Александър Селява 77 мин.), Дмитрий Антилевски (Максим Киреев 64 мин.), Киирл Печенин, Макс Ебонг, Евгени Шлкавка

България: Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Фабиан Нюрнбергер, Илия Груев, Валентин Антов (Мартин Минчев 77 мин.), Кирил Десподов (Станислав Иванов 83 мин.), Филип Кръстев, Радослав Кирилов (Иван Минчев 77 мин.), Александър Колев (Ахмед Ахмедов 83 мин.)