Култовият български финалист Валери Божинов има подобаващо място в музея на италианския гранд Ювентус. Музеят се намира на клубния стадион на гранда в Торино. 

Името на Божинов е изписано на буквата U, която е част от името на Juventus, то е изписано до местата, където са поставени фланелките с играчите с над 300 мача за клуба. 

Божинов е единственият българин, който е играл за Ювентус. Той играе за отбора през сезон 2006-2007, когато тимът е в Серия Б и записва 21 мача, в които вкарва 7 гола. Божинов е между имена като Ален Боксич и отдолу е една от най-големите легенди на Ювентус Антонио Кабрини. 

Българският футболист е в мултимедийния сектор. В него трябва да изберете Players и там са всичките играчи на клуба по азбучен ред. Божинов дори има видео на един от седемте гола с екипа на Ювентус, освен двете имена, националността и рождена дата има още кога е играл за клуба, на коя позиция е бил и колко мача и гола има. 

Трябва да направим важно уточнение, че и друг български футболист - Марио Кирев също беше подписал договор с клуба. Вратарят обаче нито записа мач, нито влезе в група за двубой и логично не е в музея. 

Припомняме, че Божинов ще става треньор и се записа в прочутата школа в Коверчано. Той официално не е обявил края на футболната си кариера, но най-вероятно това ще стане скоро. 

В музея има и още няколко български връзки, а те са свързани с градовете, където Ювентус е гостувал. В България това са Пловдив, София, Стара Загора и Сливен. 

На карта, в която е изписано къде Ювентус е гостувал по цял свят. 

Също така и в мултимедийния сектор, в който може да изберете датите и резултатите от мачовете срещу ЦСКА на три пъти, Локомотив Пловдив - на два пъти и по веднъж Левски, Берое и Сливен. Любопитно е, че Ювентус е отборът с най-много мачове в евротурнирите срещу български отбори. 

Извън музея на Торино на около 2 км. от центъра на града се вее и българското знаме. На улица San Secondo, на която се намират знамената на държави от целия свят е сложен българският трибагреник.