Собственикът на Спартак (Варна) Павлин Николов заяви пред Спортал, че няма намерение да пусне треньора на “соколите” Александър Томаш в ЦСКА - София. Той отрече информациите, че Томаш вече се е договорил с ЦСКА, а Спартак ще получи сериозна неустойка. 

“ЦСКА е сериозен клуб със сериозно ръководство. Сигурен съм, че ще постигнат успехи. Ако правят нещо, първо ще разговарят с мен, а аз няма да дам разрешение да вземат Александър Томаш. Той е добър треньор и остава в Спартак. Има много специалисти и нека ЦСКА се насочи към някой друг. Ние не се продаваме. Смятам, че нещата не се правят така - в седмия кръг да ни искат треньора.

Томаш няма да ходи никъде нито преди, нито след мача с Левски. Всеки може да пише каквото си иска, но това е истината към този момент”, заяви Николов.

Малко по-късно и от Спартак Варна излязоха с официална позиция, че Томаш остава треньор:

Официална позиция на ФК Спартак Варна:

Във връзка с появилите се в медиите информации относно потенциално преминаване на старши треньора Александър Томаш в друг клуб, ръководството на ФК Спартак Варна би искало да увери своите привърженици и обществеността, че няма промяна в ангажиментите на господин Томаш към клуба и че двете страни остават в отлична комуникация.

Томаш и екипът му продължават да изпълняват своите задължения и остават фокусирани върху постигането на поставените цели за настоящия сезон.

Винаги верни! 

Томаш се договорил с ЦСКА, тимът плаща голяма неустойка на Спартак Варна