От днес в онлайн продажба са билетите за домакинския мач на националния отбор на България срещу Люксембург от турнира Лига на нациите (Вземи своя билет ТУК!).

Срещата ще се изиграе на 12 октомври от 19:00 ч. на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, а част от приходите ще отидат в подкрепа на благородна кауза.

От 9 октомври талони ще се продават и на билетната каса на ст. „Христо Ботев“ (достъпът на непълнолетни лица ще става само с декларация за придружител), а цените са, както следва:

Сектор А – 25 лв.

Сектор B – 15 лв.

Сектор C – 20 лв.

Сектор D – 15 лв.

Националният отбор на България ще подкрепи изграждането на паметник на легендарния Динко Дерменджиев-Чико в родния му Пловдив. По 1 лв. от всеки продаден билет за мача с Люксембург ще бъде дарен за този проект. С екипа на националния тим и олимпийската селекция митичният нападател на “Ботев” Пловдив има изиграни 57 мача, в които отбелязва 19 гола. Участва на три световни първенства – през 1962 г. в Чили, през 1966 г. в Англия и през 1970 г. в Мексико. Дерменджиев си отиде от този свят на 1 май 2019 г., но остава завинаги един от най-важните членове на българското футболно семейство.

Финансовата подкрепа, която Българският футболен съюз ще окаже, е само първа стъпка от дългосрочната социална стратегия на централата, кулминацията на която ще бъде създаването на собствена благотворителна фондация. Тя ще стартира своята работа в съвсем близко бъдеще, като ще подкрепя различни каузи и проекти, свързани с любимата игра.