Турската футболна федерация (ТФФ) осъди въоръженото нападение срещу бившия местен национал и нападател на Фенербахче, който в момента се изявява като телевизионен анализатор – Серхат Акин, в Истанбул.

Акин публикува в социалните мрежи, че е бил прострелян в стъпалото, след като напуснал ТВ студио в квартал „Бейкьоз“ в града след победата на Фенербахче над Юнион Сен Жилоа с 2:1 у дома в основната фаза на Лига Европа.

„Със съжаление научихме новината, че бившият национал Серхат Акин е бил ранен в стъпалото в резултат на въоръжено нападение. Строго осъждаме тази отвратителна атака и пожелаваме на Серхат Акин бързо възстановяване“, се казва в изявление на Турската федерация.

43-годишният Акин, който има 16 мача за националния отбор на страната между 2002 и 2006, бил откаран в болница.

Публикацията му в социалните мрежи включваше снимка на окървавения му глезен и стъпало, придружен от следните думи: „Простреляха ме в стъпалото след предаването, нашата последна дума е Фенербахче“.

От „фенерите“, където стартира кариерата на Акин и играчът прекара пет години, преди да премине в белгийския Андерлехт, също порицаха нападението. „Очакваме извършителите да бъдат приведени под отговорност възможно най-скоро“, написаха от клуба./БГНЕС