Прокуратурата в Швеция потвърди, че разследва Килиан Мбапе за изнасилване. Припомняме, че вчера се появиха доста различни новини за случката. Мбапе е контузен и пропусна мачовете за националните отбори и се озова в шведската столица Стокхолм. Първоначално се твърдеше, че Мбапе само е бил в хотела, в който е имало изнасилване, но сега случаят придоби нови размери. 

„Фалшиви новини!“, възкликна Мбапе в социалните си мрежи.

Прокуратурата в Швеция смята Мбапе за основен заподозрян в сексуално посегателство и изнасилване.

Правни експерти се опитаха да обяснят пред какво е изправен Мбапе, когото Швеция смята за „основателно заподозрян“ в сексуално посегателство и изнасилване. Прокурорът по делото Марина Чиракова потвърди, че обвинението за изнасилване се разследва, но уточни, че "единственото, което мога да кажа, е, че има сигнал за престъпление". "Аз водя разследването, мога да го потвърдя. Говори се, че престъплението е извършено на 10 октомври в центъра на Стокхолм. Няма да кажа нищо повече в момента", каза Марина Чиракова за "ТТ“.

Бившият главен прокурор и президент на Центъра за жертви на престъпления Свен-Ерик Алхем каза от своя страна, че следващата стъпка е разпитът на Мбапе, „което ще бъде много важно“.

След изслушването на Мбапе прокурорите могат да решат дали делото да бъде прекратено или да се проведе процес.

Французинът, който това лято смени ПСЖ с Реал Мадрид, има изслушване този вторник за финансов спор с парижкия клуб.

Полицията в Стокхолм разследва изнасилване в хотел, в който е била компанията на Мбапе