През този сезон българските треньори са по цял свят и на няколко континента. 

Любопитно е, че цели двама пловдивски треньори в момента водят тимове в далечния Изток. Бившият национален селекционер Ясен Петров отново се завърна в Китай и е начело на Циндао Чжунен. Отборът е в Китайската Суперлига - най-високото ниво на китайския футбол. 

Ясен е начело на отбора от началото на тази година, а в момента Чжунен се бори за оцеляване в елита. Той е на 13-то място с 26 точки на 3 от 15-то място, от което започва зоната на изпадащите. Той беше първата работа на Петров, след като се раздели с националния отбор през 2022-ра година. 

Пловдивчанинът има сериозна кариера в Китай като от 2014 до момента с едно кратко прекъсване между 2021-2022, когато води националния отбор е начело на отбори от страната. 

Петров е юноша на Ботев, а в кариерата си е играл още за Локомотив София и Левски. Водил е Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

Друг пловдивчанин Велизар Попов от дълги години води култови отбори от Азия. Сега той е начело на виетнамския Тхах Хоа. Попов е юноша на Локомотив, играл е още в Хебър и Спартак, но тежка контузия го изважда от футбола рано. 

В треньорската кариера е бил в школата на Спартак и начело на Черно море. 

Водил е отбори от Дания и Молдова, а от 2012-та година заминава за Азия, където е начело на доста отбори на Малдивите, Оман, Тайланд, Малайзия, Мианмар. Бил е начело на националния отбор на Малдивите. 

Тхах Хоа е лидер в момента в елита на Виетнам с 9 точки, а първенството започна на 14 септември. 

Иначе от всички треньори в чужбина в момента в най-предно първенство по ранкинга на ФИФА е Станимир Стоилов, който води Гьозтепе. През миналия сезон Мъри класира тима в Суперлигата на Турция, а през този този отборът има едва една загуба от началото на сезона, въпреки че е новак в елита. Гьозтепе направи и равенство с турския гранд Фенербахче. 

Павел Дочев е начело на Ауе в Трета Бундеслига в Германия. Ауе е на 5-то място с 16 точки след началото на сезона и има реални шансове да влезе в борбата за промоция във Втора Бундеслига. 

Има български треньори дори и в Ботствана, а там бившият вратар Димитър Пантев е старши треньор на Орапа Юнайтед, който играе в елита на Ботсвана. 

Един от легендите от САЩ 94 - Петър Александров дълги години работи в Швейцария. В момента той е треньор на нападателите във ФК Арау, който играе във втора дивизия.