Жозе Моуриньо и Рома ще дойдат за трета поредна година в България, след като вчера италианците се паднаха в една група с Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа.

Един от най-великите треньори - Жозе Моуриньо за втори път беше в България през 2020-а година, когато водения от него Тотнъм гостува на Локомотив в Пловдив. Мачът беше от третия предварителен кръг на Лига Европа и беше директна елиминация, защото заради коронавируса от УЕФА решиха мачовете в квалификациите да бъдат само по една среща. Локомотив измъчи Тотнъм на Моуриньо, но все пак Моу си тръган с победа с 2:1. Преди това Моу беше в България за първи път, когато водеше Челси при успеха над Левски 3:1 в групите на Шампионската лига през сезон 2006-2007. 

Същият сезон Рома пристигна в България за мач срещу ЦСКА, който загуби с 1:3 в груповата фаза на Лига Европа. Мачът обаче нямаше значение и ЦСКА отпадна в групите, а Рома продължи към елиминациите. 

През миналия сезон 2021-2022 Моуриньо вече като треньор на Рома пристигна в България, а съпреник на римляните отново беше ЦСКА. Рома спечели срещата с 3:2 в груповата фаза на Лигата на конференциите, а впоследствие и спечели турнира. 

През този сезон Рома и Моуриньо за трета поредна година ще гостуват в България. Тимът се падна в групите на Лига Европа заедно с Лудогорец.