Футболистите от младежкия национален отбор на България подкрепиха кампанията „Заедно за Цвети“ като дариха парите, полагащи им се за повиквателните за европейската квалификация с Полша, за лечението на Цветелина Маркова.

Играчите взеха единодушното решение да направят този жест и отправиха апел към всички, които имат възможност, да подкрепят Цвети в нейната борба.

Цветелина Маркова е възпитаничка на СУ „Никол Вапцаров“ в добруджанския град Генерал Тошево. Тя е едно прекрасно и лъчезарно дете, изключително дейно и амбициозно. Съчетава училищните занятия с народно пеене и народни танци, участва в различни фолклорни програми до онзи ден, в който живота й се преобръща.

На 7.05 са извършени поредица от изследвания в Турция и вече има поставена диагноза - Рядко автоимунно заболяване на миелиновите олигодендроцитни гликопротеинови антитела – MOGAD.

За нощувка и рехабилитация в болница Мемориал в Истанбул са нужни 1 000 долара дневно, като курса е минимум 4 месеца. В тази сума не са включени допълнителни разходи, които могат да възникнат, като специфични изследвания или други интервенции.

Семейството и всички близки приятели на Цвети са обединени, но сумата за нейното лечение и рехабилитация е непосилна.

Желаещите да се включат в кампанията, може да го направят по банков път или чрез платформата

https://pavelandreev.org/bg/campaign/zaedno-za-malkata-cveti