Състоянието на българския полузащитник на Лийдс Илия Груев не е никак добро, но окончателни прогнози ще могат да се правят едва след повторния преглед днес. 24-годишният национал излезе от терена още в 20-ата минута на снощното гостуване на Норич в осмия кръг на Чемпиъншип. Срещата завърши 1:1, а българинът – основен играч в средната линия на Лийдс, беше заменен от Джо Ротуел.

"Не беше в състояние, за да продължи мача. Става дума за контузия в коляното. Трудно ми е да прогнозирам, предпочитам да изчакам оценката на лекарите след прегледа днес", заяви мениджърът на тима Даниел Фарке пред Leeds Live. За съжаление, може би най-лошата контузия, която можехме да получим тази вечер. Груев в ранния след обед днес ще премине преглед с ядрено-магнитен резонанс на коляното, след който ще има и официално изявление на клуба.

"Тъй като Ампаду не се очаква да се върне тази календарна година и първоначалната прогноза на Груев не е обещаваща, белите се нуждаят от постоянство и добра форма на Танака и Ротуел, за да имат стабилна средна линия", пише пък "Йоркшър Поуст" днес. Изданието дори прогнозира, че Лийдс може да потърси нови играчи в тази зона от пазара на свободните агенти.

Ако прогнозите за сериозността на травмата на Груев се потвърдят, то той със сигурност ще отпадне и от cметките на националния селекционер Илиан Илиев за мачовете от Лига на нациите срещу Люксембург на 12 октомври в Пловдив и гостуването на Северна Ирландия три дни по-късно в Белфаст.

Ясен е пълният състав на националите за мачовете от Лигата на нациитеМачовете са на 12 октомври в Пловдив и на 15 октомври в Северна Ирландия