Мъжкият национален отбор загуби с 0:5 от Северна Ирландия в четвъртия си мач от Лигата на нациите. Това беше и първа загуба за националите под ръководството на Илиан Илиев след 9 поредни мача без поражение.

Първото полувреме беше ужасно за националите.

В 15-та минута Живко Атанасов загуби топката от Дион Чарлз, който с хубав пас подаде към Айзък Прайс, който от точката на дузпата реализира за 1:0.

В 29-та минута Броуди Спенсър пусна в пеналта към Айзък Прайс, получи се и рикошет и топката влетя в мрежата на Митов за 2:0.

Кошмарните минути за националите продължиха и в 31-та минута, когато Броуди Спесър отправи удар от дистанция, топката се удари в гредата, но след това се удари и във вратаря Митов за 3:0.

В 41-та минута България можеше да върне един гол, след като националите получиха дузпа за нарушение срещу Мартин Минчев. Това обаче не се случи, след като Кирил Десподов нацели напречната греда и пропусна наказателния удар.

В 68-та минута Северна Ирландия вкара четвърти гол, след като вратарят на домакините изведе Конър Брадли, който напредна и копна топката над Митов, но Антов успя да избие от голлинията. Топката обаче отиде в Дион Чарлз и той реализира, но след преглед с ВАР попадението беше отменено.

В 81-та минута Айзък Прайс направи хеттрик, след като със страхотен удар от дъгата на пеналта не остави шансове на Митов за 4:0. 

Домакините вкараха и пети гол, след като подаде към Джош Магенис, който стреля, топката се удари в напречната греда и влетя в мрежата за 5:0. 

В класирането националите са трети с 5 точки, Северна Ирландия е лидер със 7 точки, а на второто място е Беларус с 6 точки, а Люксембург е последен с 2 точки.

За националите предстои мач срещу Люксембург като гост в Лигата на нациите през ноември. 

Северна Ирландия: Пиърс Чарлс, Трей Хюм, Патрик Макнеър, Еойн Тоул (Чиарон Браун 45 мин.), Конър Брадли, Шей Чарлс (Джос Магенис 85 мин.), Алистър Маккан, Броуди Спенсър, Айзък Прайс  (Брадли Лионс 85 мин.), Дион Чарлс (Джейми Рийд 74 мин.), Калъм Маршал (Пол Смит 74 мин.)

България: Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов (Ивайло Чочев 79 мин.), Симеон Петров, Християн Петров, Серкан Юсеин (Валентин Антов 46 мин.), Георги Костадинов, Кирил Десподов (Илиан Илиев 86 мин.), Филип Кръстев, Радослав Кирилов (Здравко Димитров 46 мин.), Мартин Минчев (Георги Минчев 46 мин.)