Мъжкият национален отбор по футбол изигра третия си мач на стадион "Христо Ботев" в Пловдив през изминалата събота. Националите направиха 0:0 срещу Люксембург в мач от Лигата на нациите. Въпреки тежкия крах вчера срещу Северна Ирландия, се видя, че доста хора имат интерес към националния отбор. Особено, когато той домакинства в Пловдив и както казаха и самите играчи и треньори - се върна интереса към отбора и вече няма безразличие. 

Атмосферата на стадиона беше чудесна, а въпреки че съперникът не е от най-големите отбори се събраха почти 16 000 души или по-точно 15 800 - публиката беше обявена официално от БФС. 

Доста емоционален беше моментът, в който близо 16 000 души бяха "Клетва" на Щурците в памет на Кирил Маричков и Атанас Драмов.

Факт е, че националите от дълги години не са имали такъв интерес като в последния месец при домакинствата в Пловдив. Мачът с Люксембург се превърна в най-посетения мач на националите в последните 5 години, задминавайки срещата със Северна Ирландия, която се игра преди месец отново в Пловдив и тогава имаше 14 300 души. 

Първият мач на Колежа на националите - контролата срещу Иран пък събра близо 10 000 души. 

За последно националите са имали такава посещаемост на 14 октомври 2019г., когато загубиха от Англия в София в европейска квалификация, а зрителите бяха 17 481. 

Въпреки това обаче не може да се сравнява мач с един от колосите на европейския футбол, където се очаква да има и далеч по-голям интерес. Въпреки това разликата разликата в посещаемостта между двата мача не е толкова голяма. Мачът с Люксембург бие и друг рекорд за най-посетена среща срещу отбор извън топ 10 на Европа от почти 20 години насам. 

От всички домакинства срещу Люксембург това е най-посетенето за новия век. Рекордът е от 1987г., когато 35 000 гледат победата с 3:0 в европейска квалификация на националния стадион "Васил Левски". 

Националният отбор игра в Пловдив за 6-ти път, а това беше трета официална среща след една олимпийска квалификация и два мача от Лигата на нациите. Останалите три двубоя са контроли. 

Стадион "Христо Ботев" изравни стадион "Пловдив" по мачове на националния отбор. И на двата стадиона националите са играли по три пъти.  

В Пловдив националите трябва да имат още един мач, а той е на 18 ноември отново от Лигата на нациите срещу Беларус, което се явява и последното домакинство в турнира за този сезон на България. Мачът трябва да се играе 18 ноември от 21:45ч. на стадион "Христо Ботев", който е потвърден от УЕФА.

Пред над 16 000 зрители на Колежа България с равенство срещу ЛюксембургНационалите пропуснаха две чисти положения, но остават първи в групата преди Беларус - Северна Ирландия

Феноменална атмосфера на Колежа за България - Люксембург

Над 16 000 пяха "Клетва" в памет на Кирил Маричков преди България - ЛюксембургБеше отдадена почит на големия български музикант