Левски отнесе глоба от 2 300 лв. заради ексцесиите на феновете в баража срещу Етър за място в Лига Европа, който се игра на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" и бе спечелен от домакините с 1:0. "Сините" са санкционирани за нерегламентирано използване на димки, довели до спиране на играта в началото на второто полувреме, и за обиди и нецензурни скандирания. Също за използване на димки Етър е глобен с 300 лв.

Вече бившият треньор на Септември Мариан Христов е наказан за 1 мач за обида към длъжностно лице и с глоба в размер на 2000 лева след баража за влизане в Първа лига, загубен от Арда с 0:1 след продължения на Лаута. Футболистът на Септември Асен Чандъров е със спрени права за една среща и глоба в размер на 500 лв., а съотборникът му Борис Галчев е дисквалифициран за един мач и глобен 400 лв. Дисциплинарната комисия задължава Септември да възстанови щетите на стадион „Локомотив” гр. Пловдив.

За хвърлен предмет ДК наказва Арда с имуществена санкция в размер на 125 лева. За оспорване на съдийско решение ДК наказва Стоян Колев –треньор на вратарите на Арда, със забрана за изпълняване на функции като треньор за една среща и с глоба в размер на 250 лева. ДК задължава Арда Кърджали да възстанови щетите на стадион „Локомотив” в Пловдив.