Няколко ултраси на Милан и Интер заподозрени за връзки с мафиотски семейства бяха арестувани в понеделник сутринта с обвинения за множество престъпления. 

Италианските медии, включително La Gazzetta dello Sport, съобщават, че 19 души, включително няколко членове на ултрасите на Интер и Милан, са били арестувани в понеделник сутринта.

Разследването започна в началото на септември след убийството на Антонио Белоко, водещ член на Curva Nord на Интер, извършено от Андреа Берета, друг ултрас от Нерадзурите.

Gazzetta съобщава, че шестнадесет души са задържани, а други трима са поставени под домашен арест.

Съобщава се, че повечето от тях имат връзки с мафиотски семейства от Калабрия и се твърди, че са извършили „сериозни“ престъпления, свързани с футболния бизнес.

Според докладите убийството на Белоко веднага се свързва с нарастващите връзки между мафиотските семейства и организираната престъпност, действаща на Сан Сиро чрез членове на ултрасите на Милан и Интер.

Предполагаемите престъпления включват изнудване на билети и продажба на напитки, тайни пари от места за паркиране в района на Сан Сиро и наранявания с утежняващите обстоятелства на мафиотските методи.

Марко Фердико, водещ ултрас на Интер със силни връзки с Белоко и Лука Лучи, ултрас на Милан е сред арестуваните тази сутрин.

Още през 2018 г. Лучи беше видян да се ръкува с тогавашния вътрешен министър Матео Салвини по време на празненствата за 50-ата годишнина на Curva Sud в Милано. Салвини е вицепремиер на Италия и министър на инфраструктурата и транспорта от 2022 г.