Швейцарския елитен тим на Цюрих обяви също трансфера на голямата звезда на Ботев Уме Емануел. От клуба обявиха, че договорът на нигериеца е за цели пет години до 30 юни 2029г. От клуба обаче не обявиха сумата по трансфера. През миналия сезон Цюрих завърши на 4-то място в швейцарския елит и сега ще играе през новия сезон във втория предварителен кръг на Лигата на на конференциите, където очаква Шелбърн от Ирландия или Сейнт Йозеф от Гибралтар. 

От клуба публикуваха и снимки от подписването и направиха и специална фотосесия с доскорошния играч на Ботев. 

Ето какво написаха от Цюрих: 

ФК Цюрих подписа с 19-годишния нигерийски офанзивен играч Уме Емануел. Крилото идва в Цюрих от българския Ботев Пловдив и подписа петгодишен договор с швейцарския клуб до 2029 г. Беше договорено да не се разкриват условията по трансфера.

Уме Емануел е получил образование в родната си Нигерия и за първи път е играл в Европа в Русия във ФК Виста. През октомври 2022 г. той премина в Ботев Пловдив в България, където отбеляза единадесет гола и даде три асистенции в 47 двубоя. През изминалия сезон 2023/2024 Емануел спечели Купата на България с Ботев Пловдив, отбелязвайки решаващия гол във финала при победата с 3:2 срещу Лудогорец Разград. Той е изиграл пет международни мача за националния отбор на Нигерия U20 и също така е участвал в Световното първенство за U20 в Аржентина през 2023 г.

ФК Цюрих очаква с нетърпение да работи с Уме Емануел и му пожелава късмет и успех за времето му в Цюрих!

Официално: Ботев продаде голямата си звезда в ШвейцарияУме Емануел ще играе в елитния швейцарски Цюрих