Кметът на Община "Родопи" Павел Михайлов коментира пред TrafficNews новината, че от Брестовица са забранили на Ботев (Пловдив) и Спартак (Първенец) да използва стадиона в селото. Припомняме Ви, че заради предстоящи ремонт на тревата на базата в Коматево от Ботев търсят варианти, където да тренират вторият и третият отбор на тима. Михайлов заяви, че стадионът е общински и никой не може да се разпорежда с него и да гони отбори, които искат да го използват. 

"Стадионът в Брестовица е общински и клубът няма право да взима никакви решение кой да го използва. Стадионът е общинска собственост и сме направили доста инвестиции в него в последните две години. Обновихме съблекалните, които бяха в изключително лошо състояние и сега са чисто нови. Стана много хубав стадион. Направихме мини футболно игрище по програма на Министерството на спорта. Сега до големия футболен терен има и игрище за мини футбол. Взехме и голяма косачка и най-вероятно ще назначим човек, който да се грижи за тревата и поддръжата на целия комплекс. Грижим се като добри стопани. По някакъв начин някои хора се опитват да настройват населението срещу общината. Едва ли не се представя, че това е тяхна собственост и няма да допускат никой да играе на стадиона. Напротив собственик е Община "Родопи" и всички жители на общината имат право да играят на този стадион, особено децата", каза кметът.

"Стана междуличностен спор, че не могат да играят деца от Първенец. Смятам, че децата от Брестовица и Първенец могат да играят на съоръжението. За децата от Първенец това ще е временно, защото имаме нов проект за изграждането на стадион в Първенец, както правим в Крумово в момента. В момента в Крумово строим спортен комплекс, който включва нов стадион, игрища за мини футбол, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и за тенис на корт. Имаме подобен проект и за Първенец. Там ще има писта и двуетажни сгради. Грижим се за спорта и искаме децата да спортуват и да са здрави, а не да се занимават с вредни неща. Нямам идея защо има съпротива от един-двама човека, които се отъждествяват с футболния клуб от Брестовица и те забраняват на Ботев и децата от Първенец да го ползват. Това е само реклама за общината ни, ако Ботев дойдат да тренират на стадиона в Брестовица. Освен това от Ботев могат да направят така, че да се поддържа доста професионално самият терен, защото могат да осигурят торове и човек, който да се грежи за тревата. Няма нищо лошо може да се направи един график и всички да са доволни и тук говорим за временно за няколко месеца. Всеки има право да се развива и да тренира", добави Михайлов.

"Може да се направят и хубави инициатива между клубовете на Ботев и Брестовица. Дечицата, които тренират в селото имат предложение да бъдат гости на футболните мачове на стадион "Христо Ботев". Отделно да се дарат и екипи, защото така се пали едно дете по футбола. Трябва да гледаме положително и позитивно с негативизъм не става. Не става с настройване на населението срещу институции и други клубове. Трябва да има толеранс и позитивизъм и да се мисли за развитието на футбола и на спорта в нашата община, а не да се дерибейства", заяви Павел Михайлов пред TrafficNews

Брестовица отказа на Ботев да ползва стадиона в селото