Ботев победи с 1:0 Берое в първата си контрола от подготовката за Лига Европа и новия сезон в Първа лига.

Срещата, която се игра на Колежа, бе изгледана и от собственика на клуба Антон Зингаревич. 4 от новите попълнение Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Бернат и Никола Илиев взеха уастие в днешния мач. Първи минути записа и Матиас Рамейкис, който подписа през зимата, но се присъедини сега към отбора. Нападателят Антъни Уджа и Андрей Йорданов тренират индивидуално и не играха днес.

Двама играчи на проби Кристиан Каси и футболист, чието име не рабрахме също участваха в контролата, като не е ясно дали те ще заминат на лагера в Правец.

Единственото попадение в мача падна в 20′, когато Уме Емануел получи отличен пас на границата на наказателното поле и с плътен удар не истави шанс на стража на Берое. Ботев имаше и още няколко добри ситуации. Първо Нвачукву с диагонален удар нацели страничния стълб на вратата, а след това и Йонас Тамм с глава удари страничната греда. Хубав удар на Корошец пък бе избит виртуозно от вратаря Мота.

Следващата контрола на Ботев е в Правец, в сряда, 26 юни, срещу тима на Черно море. Съставът на Ботев: Игонен, Минков, Тамм, Конте, Папазов, Джон Емануел, Карабельов, Попов, Нвачукву, Уме Емануел, Мараш (Барнат, Кайзер, играч на проби, Чернев, Диабате, Балоянис, Етоо, Перера, Рамейкис, Корошец, Укаки, Секулич, Видев, Илиев, Каси).