Здравко Димитров официално встъпи в длъжност на поста областен управител на Пловдив, след като в петък Бойко Борисов му връчи заповедта за назначаване. На церемония в Областна управа досегашният губернатор Розалин Петков връчи ключа за кабинета на Димитров, а митрополит Николай отслужи водосвет за здраве и късмет.

В новия си стар кабинет Зико прие кмета Иван Тотев и председателя на Общинския съвет Савина Петкова, с които проведе кратък делови разговор. "Това, което ще направим, е да наложим модела "Борисов" в Пловдив. Изборите са зад гърба ни и трябва всички да работим заедно за жителите на Пловдив и областта, защото ако не работим за тяхното благоденствие заради лични дразги, това няма да ни го простят", заяви Димитров.

На въпрос дали той е квотата на Реформаторския блок, Здравко Димитров отвърна, че е от квотата на Борисов и всеки може да си го тълкува както иска. Той допълни, че винаги е носил ГЕРБ в сърцето си, никога не е казвал една лоша дума срещу партията, а и продължава да бъде нейн член.

Досегашният губернатор Розалин Петков пък ще се върне на поста си в общината като заместник-кмет по икономика и здравеопазване.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg