Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с избиратели в Пловдив. Пред тях тя представи листите с кандидати за народни представители и приоритетите на партията.

„Една трета от изработеното от всеки българин не е негово, заради дълга на България”, подчерта Нинова.

„Днес Бойко Борисов каза, че ще управляваме, докато изхарчим парите, изкарани от тях. Не, г-н Борисов, ще управляваме, докато изплатим дълговете в размер на 27 милиарда лева, които оставихте на гърба на българския народ и няма да ви допуснем да се върнете на власт, защото догодина се каните да вземете от 6 милиарда лева.” Каза още тя.

За здравеопазването, тя обяви отпадането на системата на пръстови отпечатъци за регистрация на пациенти и безплатно и достъпно медицинско обслужване на лицата, които са здравноосигурени.

Какво каза още Корнелия Нинова - вижте във видеото:  

Корнелия Нинова обеща преизчисления на пенсиите и редица мерки за стимулиране на раждаемостта.

„Когато решите да си купувате жилище и сте в затруднено състояние и вземете кредит, ще ви помогнем, като облекчим лихвите. Това е възможно и БСП вече го е правила”, обясни Нинова и постави дългосрочната цел България да бъде 8 милиона и нито един да е под прага на бедността. Тя определи, че критикуващите това предложение нямат мисъл на държавници, а мислят мандатно.

Във външната политика БСП ще се бори за премахване на санкциите срещу Русия и защита на националните интереси. Тя осъди призива на турския президент Реджеп Ердоган, към турците в Европа, да раждат повече деца като отговор на несправедливостите към тях. Обяви се и срещу търговското споразумение между Канада и Европейския съюз, като го определи като вредно за България и икономиката й. 

Нинова заяви, че е изпълнила своите обещания като председател на БСП и посочи промените в партията – председателят да се избира пряко от членовете и да има право само на два мандата. Това е отваряне на партията към хората, каза тя. Сега е време партията да се обърне и към всички българи. Време е за кардинална смяна на управлението на ГЕРБ и паралелната държава, която е създадена през тези 27 години на преход.

Лидерът на БСП призова избирателите да я подкрепят с номер 10 в интегралната бюлетина.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!