Община Пловдив ще плати 450 000 лева на Колоездачното дружество „Цар Симеон”, за да се сдобие с 50% от правото на строеж на хотел в близост до многофункционалната зала „Колодрум“.

Договорът за прекратяване на съсобственост в правото на строеж в бъдещия хотел бе гласуван то общинските съветници.  В книжката на имота е заложено строеж на хотел, който трябва да се намира в южната част на многофункционалната зала на разгърната площ от 6000 кв. метра и 36 метра височина.

Слави Георгиев от Патриотичния фронт се изказа против това предложение като по думите му, абсолютно безсмислено е да се да дават толкова средства за този парцел, още повече, че колоездачното дружество вече е било осигурено със зали за тренировки и съблекални. Георгиев се надява в сделката да не прозират нечисти игри и договорки.

Димитър Кацарски заяви, че тази сделка е била заложена в договора между Общината и колоездачното дружество още при закупуването на залата и е гласувана от местния парламент. Той допълни,че към момента градската администрация не предвижда там да има хотел, а ще се мисли за изграждането на тренировъчна база и център, която да е в унисон със зоната. В базата ще има редица игрища, възстановителен център и други.

Освен Колодрума, там ще бъде изградена тренировъчна зала с топла връзка към основния комплекс, голям спортен център по модела на този край Гребната база. На последната сесия пък стана ясно, че е входирано инвестиционно намерение за строителството на зала за баскетбол в района. Така зоната около Колодрума ще се превърне в огромен спортен комплекс с редица съоръжения и зали.

Снимката е илюстративна

Още новини ТУК

TNS.bg