БСП и ГЕРБ отново влязоха в челен сблъсък, като в основен герой се превърна пловдивският депутат Спас Гърневски.   Той  изригна срещу БСП, че продължава да сее конфронтации  , като прочете декларация от трибуната.

"По време на парламентарния контрол миналия петък Антон Кутев прочете безпрецедентна декларация. Столетницата още не се отърсила от кошмарната загуба. Червената група продължава да сее конфронтаци. След 45 години диктатура българската общественост знае, че българските комунисти избиваха цвета и елита на нацията. Избиваха така,както никои не може да го направи. Призовавам ви да спрем с конфронтацията", заяви Гърневски, който обаче не се сдържа и заяви, че  БСП  може да спечели изборите само в Северна Корея и в Сибир. 

"Гърневски ни прати чак в Сибир. Истината е, че  и аз, и Корнелия Нинова, никога не сме били членове на БКП, за сметка на това 18 души от вашата партия са били. Вдигнете ръце. Защото се срамувате", не остана длъжен Антон Кутев . И уточни, че се гордее с баща си, който е бил достоен човек.