Чудо или грандиозна манипулация видяха пловдивчани в най-мащабното религиозно събитие в града от години . Преди дни в спортната зала на Пловдив се събраха над 6000 души на събитието организирано от „Христос за всички нации”. Наши репортери присъстваха на място като поставени лица, като заснеха цялото събитие със скрита камера. Преди т. нар. изцеляваща молитва, пасторите, които проповядваха на сцената се заканиха, че ще запалят с „огъня на Иисус Христос” цяла България – от Русе до Благоевград и от София до Варна.

„Медиите в Пловдив заявиха, че тероризираме местните жители, ако е така, то ние сме терористи и ще тероризираме цяла България и Европа”, разкрещя се на микрофона екзалтиран пастор в началото на събитието. TNS.bg  проследи в серия от материали как евангелистите затрупаха с пропаганда пловдивчани преди събитието с обещания за чудеса.

TNS.bg хвана и в лъжа организаторите на събитието.

 Преди сбирката им говорителят на „Христос за всички нации” – адв. Спилков заяви, че всички християнски религии са равнопоставени, а хората сами могат да изберат, в коя църква да отидат след събитието.

Подобно нещо обаче не се видя на събитието. Главният пастор Даниел Коленда  прикани  хората да се запишат задължително в местната евангелистка църква.  Нещо повече, пасторите сложиха в една категория наркоманията, порнографията и религията, визирайки традиционните вероизповедания.

Два часа след началото на събитието започна и кулминацията – всички пастори излязоха от сцената и започнаха молитвата за изцеление. По-късно излезе момиче на сцената, което заяви, че чувства нечисти сили и дявола в себе си. След като бе докоснато от Коленда то се строполи на земята. Ритуалът силно напомняше на екзорсизъм, който е забранен в България.

Събитието, което разбуни духовете в Пловдив, бе разрешено от Община Пловдив, а нито едно от останалите вероизповедания не реагираха на събранието на евангелистите.  Сигнал бе пуснат от НАП и прокуратурата от ВМРО, но до момента няма изнесени резултати.

 

TrafficNews.bg разказа в серия от материали за събитието:

Становището на кмета Иван Тотев за събитието тук

Само Пловдив приел евангелистите, след отказ от София, Варна и Бургас

Евангелисти тормозят пловдивчани! Вижте какво ще правят в Колодрума след дни

Евангелистите, идващи в Колодрума се заканват: Ще променим Пловдив и България завинаги!

10 000 евангелисти чакат в пловдивския Колодрум! Обещават изцеление на нелечимо болни

Още новини четете ТУК

TNS.bg