Парламентът избра кандидатът на ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател във втория ден на 50-ото Народно събрание. Тя бе избрана със 131 гласа „за“, 66 – „против“ и 39 – „въздържали се“. Общо гласуваха 236 депутати.

Против бяха "Продължаваме промяната - Демократична България", БСП, "Велиличе" и Калоян Методиев. Депутатите от "Възраждане" и един от коалицията се въздържаха.

След вота Асен Василев взе думата и заяви, че формацията на Слави Трифонов е показала истинското си лице.

"Честито Ви изчегъртване", каза той, припомняйки заявката, с която преди три години "Има такъв народ" влезе в политиката

Четирима бяха кандидатите за председател на 50-ия парламент. ГЕРБ-СДС потвърди кандидатурата на Рая Назарян, а „Възраждане" – на Петър Петров.

От "Има такъв народ“ предложиха отново Силви Кирилов, който ръководи заседанието на парламента като най-възрастния народен представител.

„Величие“ предложиха Виктория Василева. Вчера номинацията им беше за Юлиана Матеева.

Изборът се извърши по процедурните правила, приети вчера.

Коя е Рая Назарян?

Назарян е адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет - като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързания с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред българския съд. Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове.

Член на Софийската адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Депутат е в 48-ото, 49-ото и настоящото Народно събрание.

Борисов: Летим към нови избори, няма да отстъпя от Рая НазарянАко Алексей Петров беше жив, щяхме да се разберем с ПП в някой манастир, каза още лидерът на ГЕРБ