Кандидатурите за кметовете по райони ще обсъждат днес структурите на ГЕРБ под тепетата. Партийните организации на шестте района са разпределени в Градския дом на културата, хотел „Империал и Земеделския колеж.

Сегашните началници на райони в Пловдив се избираха от Общинския съвет по предложение на кмета, сега обаче те ще се явяват на избори и ще се борят за гласовете на пловдивчани.

В Градския дом на културата решение за номинациите за райкметове трябва да вземат „Тракия”, „Източен” и „Западен”.Вероятно и трите района ще заложат на досегашните си кметове – Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Димитър Колев, научи TrafficNews.bg

„Северен”, където кмет е Ральо Ралев също ще бъде номиниран единодушно. Там герберите ще се събират в Земеделския колеж.

Двата най- проблемни района – „Централен” и „Южен” ще дебатират под носа на кмета в семейния му хотел „Империал”.

В „Южен” началник е бившият шеф на водното дружество под тепетата Валентин Василев. За неговия пост има редица мераклии, сред които и бившият депутат Костадин Язов. Скандалната първа кметица на района Павлинка Кацарова обаче продължава да има силно лоби в партийната структура на „Южен”.

Със сигурност най – проблемен изглежда район „Централен”. В момента там начело стои единствения негербер от кметовете на райони в лицето на Георги Титюков. Иван Тотев е категоричен, че преди изборите ГЕРБ няма да подкрепя и да се коалира с никой, както и че  те ще имат собствен кандидат-кмет за „Централен”. Там дупката зейна, след като скандалната Райна Петрова бе свалена от длъжност, след разследване за злоупотреби с доставка на храни в детските градини в района.

Двамата заместници на Титюков – Тодор Пашов и Борислав Стаматов имат най-много номинации от партийната структура. Зам.-председателката на местния парламент Радослава Ташкова също е сред кандидатите, научи още TrafficNews.bg

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg