На 1 март започва строителството на продължението на "Проф. Цветан Лазаров", заяви кметът Иван Тотев. Свръзката между бул. „Санкт Петербург” и А12 в „Тракия” трябваше да започне преди няколко месеца, но от Общината спряха поръчката. Причината е, че за реализацията на проекта трябвало да се изсекат над 500 дървета. 

Така булевардът бе препроектиран. Вместо четирилентов път, той ще бъде с две ленти. Това спести близо 1 милиона лева и цената на реконструкцията падна на 2 милиона лева.   

От едната страна на улицата ще има тротоар, а велоалеята ще бъде направена сред дърветата. Ще бъдат изградени още нова ВиК мрежа с прилежащи връзки, шахти и отводняване на пътното платно, ново улично осветление, пешеходна светофарна уредба. Проектът предвижда да се направи кръгово движение на пресечката на "Цветан Лазаров" с ул. "Лев Толстой".

С реализацията на този проект, най-големият жилищен район "Тракия" ще има по-бърза и по-пряка връзка с централната и източната част на града. Новата отсечка минава покрай стадион "Локомотив" и парк "Лаута", до кръстовището с бул. "Санкт Петербург".

Продължението на улицата трябва да бъде завършено до 3 месеца след първата копка на обекта.

Още новини ТУК

Благовест Андонов, TNS.bg

Още новини от Пловдив и региона гледайте в емисията на TNS TV: