„През 2017 година Бойко Борисов ми предложи поста на председател на Народното събрание, за да няма опозиция. Тогава казахме – БСП не се продава и предава, нашата цел бе да се борим срещу този модел. Ние не сме за постове във властта, колкото и да ни критикувате. За това искам да се обърна към младите колеги – постовете не са власт, пари и коли, а лостове за промяна, като ни ги държим в момента”, заяви вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането за освобождаването на Никола Минчев.

Нинова каза, че са се обособили две ядра – БСП, ДБ и ПП, които се борят срещу статуквото и модела и другите четири партии, които искат да върнат мафията на власт.

„Водили сме ожесточени битки със задкулисието и премиера Борисов. Познаваме им всички маниери. Опитахме се да ни купят, омаскарят, правиха ми три пъти вътрешнопартиен преврат. Бяха тежки години на опозиция, но ние издържахме и ще продължим да водим битка за промяната.  Виждала съм тежки сцени в тази зала, но такова разрушително политическо озверяване не съм виждала. Без грам мисъл какво ще стане утре, други ден, есента, как народът ще преживее зимата.  Днес ще смените Минчев, утре правителството ,а какво предлагате? Нямате алтернатива!”, каза Нинова.