Двама от младите социалисти, които напуснаха БСП преди дни, заявиха в студиото на TV+ ,че са се махнали, защото партията вече не е лява. Георги Марков и Божидар Петров обясниха в предаването "Свободна зона" на журналиста Георги Коритаров, че те се определят по-скоро като радикални социалисти. Но в момента не виждат у нас да съществува такава партия.Младите хора са огорчени, че има разминаване между обещаното и направеното, както и че не са видели никаква промяна в кадровата и организационна политика на Столетницата. 

"БСП си отива, но по този начин хората с леви идеи не трябва да губят своята вяра, защото тази идея остава. Какво значи лява идея? Идеята за социална справедливост, работа, безплатно общодостъпно образование, здравеопазване”, обясни Божидар Петров. Георги Марков пък отбеляза, че "самите млади хора, останали в БСП, са се предали. "На какво - на ръководството, на хората, които да им казват какво да правят. Според мен по някакъв начин са замъглени и не виждат накъде отива всичко”, посочи той. 

В студиото беше поканена и Вероника Делибалтова, председател на Младежкото обединение на БСП. Тя каза, че щом двамата младежи са взели решение да напуснат организацията, тя няма как да ги убеди в обратното. 

“Съжалявам, че са стигнали до това крайно решение. Но в крайна сметка вратите за младите хора пък и не само за тях не са затворени. Така че във всеки един момент те биха могли да се върнат, ако преценят. Смятам, че ще бъдат приети отново, тъй като те имат качествата”, беше тезата на Делибалтова.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg