Да гледаш куче, не е лесна работа. Знаят го всички, които имат домашни любимци. Слушали сме какви ли не сърцераздирателни истории за измъчвани, влачени, оставени да умрат от глад и жажда кучета. И всеки път това предизвиква гнева и възмущението ни. Понякога стопаните на кучета - без да са непременно злодеи, вършат неща, които пък ни карат да се чудим: защо гледат на кучето си като на предмет?

За един такъв случай ни написа читателка на TrafficNews.bg, натъкнала се на него, докато пазарува в Кауфланд на Брезовско шосе. На излизане от магазина жената забелязала куче, "паркирано" в кола на паркинга.

"Беше ужасно задушно дори с отворени прозорци, а миличкото седеше съвсем само в колата, със затворени прозорци и отникъде не можеше да поеме въздух. А на всичкото отгоре това куче е от сибирските породи.

Веднага отидох на информацията и казах да извикат собственика на колата, защото кучето беше пред припадък и щеше да ми тежи на съвестта, ако нещо се беше случило с него. Приканвам всички собственици на домашни любимци  да не  ги оставят в колите. Бъдете отговорни стопани", завършва нашата читателка. 

Ние се присъединяваме към апела й, още повече че след подобни ситуации има десетки случаи, в които стопаните остават без своите любимци. Нали никой не иска това?


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg