Атанас Танков, който уби трима свои приятели при катастрофа в Пловдив през 2014 г., бе осъден на 18 месеца затвор. Танков е признал вината си за катастрофата, което е довело и до намаляване на неговата присъда с една трета. Присъдата на Пловдивския окръжен съд бе потвърдена и от Апелативния съд. Тя обаче не е окончателна и може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Танков, който все още е непълнолетен, погуби трима свои приятели при адско меле в район „Тракия” на 5 октомври 2014 г. Висока скорост бе причина за кървавото меле, при което загинаха Дилян, Георги и Николай.

В деня на катастрофата, тогава 16-годишният Атанас взел ключовете за семейното БМВ, докато брат му Иво спял. Въпреки че няма книжка и шофьорски опит, той потеглил с трима свои приятели, но тяхната обиколка завършила фатално - колата се забила в електрически стълб на Околовръстното шосе в район "Тракия".

При катастрофата живота си загубиха съученикът на Атанас от Спортното училище - Николай Георгиев, приятелят им Георги Тасев и още едно момче – Дилян Върбанов. В момента на фаталния удар автомобилът се е движил с над 120 км/ч.

Припомняме ви и видеото (18+) от страшния инцидент, като напомняме, че не е подходящо за хора със слаба психика:


Още новини четете ТУК

TNS.bg