Дигиталните табла и електронното таксуване ще заработи както трябва до 6 месеца. Причината е, че дотогава системата ще се настройва и ще се изчистват всички детайли.

„От няколко месеца излизаме всеки ден и казваме как от 1 април новата система влиза в сила. Само че фирмата изпълнител не ни казаха, че трябва този 6 месечен период на настройка. Сърдити сме на „Индира”, защото заблуждавахме хората и изглеждахме като глупаци”, заяви кметът Иван Тотев.

Нито системата за ел таксуване, нито ел таблата работиха както трябва и днес. Спешно от Испания пристигнал инженер, който трябвало да настрои автобусите, тъй като в 60 рейса те не работили. Тепърва ще се разбере и дали има саботаж от страна на шофьорите и фирмите превозвачи. Ако се установи такъв фирмите ще бъдат глобявани, а скоро ще започне да се плаща и само на тези автобуси, които са се въвеждали в системата.

Все още няма никаква яснота кога ще заработи и електронното таксуване. Имало случай на хора, които си купили от новите карти, но били заблуждавани от кондукторите, че те все още не работят и трябва да се таксуват.

Още новини четете ТУК

TNS.bg