"Тази сутрин парламентарната група на ПП-ДБ няма да влезе в зала, защото ясно предупредихме, че това, което се случва, е недопустимо. Подмяната на Гешев със Сарафов - ние поискахме да изслушаме министъра на правосъдието. Бяхме блокирани от скритото мнозинство на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Вчера три регулатора - Сметната палата, БНБ и Здравната каса бяха вкарани в комисия", заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му уговорка е във всички регулатори да има кандидати с безупречна репутация, като тази уговорка е била нарушена.

"Ако някой си мисли, че това ще бъде цената - всички регулатори да бъдат заменени с това скрито мнозинство на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", много се лъже. Няма как да дадем контролите на това мнозинство, без обсъждане, прикрито и набързо", допълни Кирил Петков.

Борисов: Ротация може и да няма, ПП искат да управляват едноличноСпоред лидера на ГЕРБ се прави поголовна смяна на кадри в министерства, агенции, искат и регулаторите