Борисов за шпионския скандал: Ние сме с ЕС и НАТО, но не сме против хората, които обичат Русия

Никога тази държава не е имала по-голям БВП – как ще кажеш, че е провалена, възмути се премиерът

България
11.09.2019 11:15 359 2
Борисов за шпионския скандал: Ние сме с ЕС и НАТО, но не сме против хората, които обичат Русия

С нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, сме приели пътя ЕС и НАТО. Това коментира в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов по темата за шпионския скандал. Той беше категоричен, че няма никакво основание отношенията ни с Русия да се свързват с него.

"Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това, че някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси - както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни", каза Борисов и подчерта, че не вижда основание да се намесват официалните междудържавни отношения с Русия. 

"Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет F-16, блок 70 ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам, заяви още той. Идеята беше с военния министър да вземем най-добрия самолет за българската армия", заяви Борисов по темата за закупуването на новите самолети.

"Няма нито едно направление, по което работят министрите в този кабинет, да е по-слабо от предишни години, за да се казва „тотален провал на правителството. Никога тази държава не е имала по-голям БВП – как ще кажеш, че е провалена. Вече имаме по-голям износ за Германия, отколкото Германия за България. Над 240 завода има само в автомобилната индустрия. Рекордно ниска безработица имаме, а като дойде петък, магистралите отесняват – всички отиват на почивка. Това е факт – отесняха магистралите, похвали своето управление премиерът.

Във връзка с получения от България ресор „Иновации и младеж“ в състава на новата Европейска комисия Борисов посочи, че политическите опоненти на ГЕРБ са направили прибързани коментари.

България беше оценена като държава, която в традициите си има добро образование, култура спорт и мозъци от типа на Джон Атанасов. Ресорът, който получихме, е първа точка не само в България, а и в Европа. Това е, за да можем да станем конкурентоспособни на САЩ, където се отделят огромни средства за иновации", обясни Борисов. Вследствие на това, което няколко години правителството прави, председателят на новоизбраната ЕК Урсула фон дер Лайен, която беше в София, получихме ресора, добави още той.

Борисов разказа, че преговорите за портфейла на комисар Мария Габриел са били обвързани и с кандидатурата на Кристалина Георгиева за директор на МВФ. Влади Горанов свърши много работа, консултациите се водеха първо от финансовите министри, после поеха външните, разказа премиерът. Зад нас застанаха Русия, Китай, САЩ, похвали се той.

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

боки си отива 18:15, 12.09.2019

с брутен дълг от 74 000 000 000 лева напрао цъфнахме хахаха

Oтговора0
коментар

Боко харам 16:35, 11.09.2019

Ние сме фашисти!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина