Бул. „Хаджи Димитър” официално бе открит от кмета Здравко Димитров, макар все още да не е довършен.  Градоначалникът преряза лентата и хвърли менче с вода върху разделителната линия, където има и велоалея.

Кметът заяви, че фирмата са завършили обекта си преди крайния срок , който  е бил 31 декември. Всъщност обаче пътят е без маркировка, а има още редица довършителни работи по тротоарите и пешеходните зона.

Зико обясни, че маркировката е трябвало да бъде завършена вчера, но заради дъжда дейностите се отложили. По думите ми другата седмица – обектът ще бъде изцяло готов.

„Този булевард свързва Централна гара с „Модър-Царевец”, можеше да е перфектен, ако навремето е бил продължен до Прослав, както е било проект и да се свърза с Околовръстното шосе. Някои архитекти обаче са решили друго”, каза кметът.  

От другата седмица и колите, които спират по булеварда ще бъдат глобявани или вдигани, за да не пречат на движението.

Той заяви още, че след разговори с ВиК са постигнали споразумение Южния обходен колектор да бъде преместен в новото платно на ул. „Царевец” , така че да се създаде минимално неудобство на хората при ремонта на улицата.

Бързат с маркировката на булевард, който Зико ще открие - за тротоарите обаче няма времеСтроителите продължават довършителните дейности и към този час